вівторок, 21 квітня 2020 р.

Digitale CleanUp Day - Всесвітній день цифрового прибирання


ФАКТ 1: Якби кожна людина у Франції видалила 50 електронних листів, це було б рівно, як вимкнути 1,6 мільярди лампочок з низькою енергією на одну годину, вимкнути ліхтарі Ейфелевої вежі на 24 години, або навіть на півдня, що споживають електроенергію Парижу.








ФАКТ 2: Дослідження показує, що для зберігання 1 Гб електронної пошти протягом одного року витрачається 32,1 кВт / год, що дорівнює випічці десяти годин із звичайною побутовою духовкою. Згідно з тим же дослідженням, електронна пошта важить в середньому 230 кБ (що коштує 7,4 Вт на рік). Тож якщо ви видалите 30 електронних листів, ви економите 222Wh. Це еквівалент низько енергетичної лампочки (9 Вт), що залишається на день (216 Вт). Скільки енергії ми зможемо заощадити разом, якщо всі ми видалимо 30 електронних листів?



ФАКТ 3: Кожен дорослий чоловік у Великобританії, що надсилає на один електронний лист із "подякою" в день менше, заощаджує понад 16 000 тонн вуглецю на рік - те саме, що 81 000 рейсів до Мадрида або зняття 2200 дизельних автомобілів з дороги.







ФАКТ 4: Використання електроенергії для електроніки в бізнесах та будинках спричиняє близько 2% загальних світових викидів парникових газів. До 2040 р. ці викиди можуть становити до 14% загальних світових викидів парникових газів.








ФАКТ 5: Кожна електронна пошта зі спамом - навіть якщо ми не відкриємо її - викидає приблизно 0,3 г CO2 в атмосферу. Електронний лист із вкладеними файлами випускає 50 грам.









Факт 6: За деякими оцінками вуглецевий слід наших гаджетів, Інтернету та системи, що підтримує їх, становить близько 3,7% глобальних викидів парникових газів. Це майже дорівнює кількості, що виробляється повітряною галуззю в усьому світі. І прогнозується, що ці викиди до 2025 року подвояться




Факт 7: Деякі дослідження підрахували, що Інтернет виробляє 20 відсотків парникових газів у світі за десятиліття. У 2020 році викиди в глобальному центрі обробки даних склали 76 мільйонів тонн вуглекислого газу - цифра, яка, швидше за все, збільшиться втричі протягом наступних десятиліть.
Факт 8: Середнє споживання СО2 потокового відео в Інтернеті становить понад 300 мільйонів тонн на рік. Це те саме, що випускає Іспанія за рік. Для трансляції десяти годин фільму у форматі HD потрібно більше байтів, ніж усі статті англійської Інтернет-енциклопедії Wikipedia.


Факт 9: Щороку утворюється п'ятдесят мільйонів метричних тонн відходів, що дорівнює вазі майже 4500 Ейфелевих веж. Значна частина цього спалюється або розміщується на сміттєзвалищі, спричиняючи забруднення, небезпеку для здоров'я людини та втрату цінних обмежених ресурсів.
Факт 10: У середньому на механічне охолодження припадає близько 25 відсотків від загального споживання енергії центру обробки даних. Що відбувається з усім тим, що виробляється? Зазвичай просто потрапляє в атмосферу.

Немає коментарів:

Дописати коментар